Tko se vuka boji

May 3, 2019

Karin Fossum  - Tko se vuka boji

Preuzmite Tko se vuka boji knjigu za besplatni pdf, epub, mobi, rtf i fb2

Roman Tko se vuka boji, prvi put objavljen 1997. godine, dio je poznatog serijala o inspektoru Konradu Sejeru i njegovom pomoćniku Jacobu Skarreu. Roman prati istragu dva nepovezana zločina – pljačke banke s otmicom i ubojstva starice koja je živjela sama u kolibi u šumi. Uz već poznate protagoniste, inspektora Sejera i policajca Skarrea, u Tko se vuka boji čitatelj će naći i nevjerojatni trojac oko kojeg se cijela radnja vrti – debeloga dječaka Kannicka, shizofreničnog mladića Errkija i nesretnog pljačkaša Morgana.

Kao i inače, Karin Fossum ne piše tipičan kriminalistički roman. Tema djela prije svega je otuđenje i niz društvenih patologija koje se polako otkrivaju u naizgled idiličnom tkivu norveške provincije i predgrađa. Tema alijenacije i odbacivanja pojedinca iz društva prepliće se sa slučajnošću zločina, odnosno idejom da se zločin može dogoditi bilo kad i bilo kome. Naslov upućuje na staru norvešku izreku, „tko se vuka boji, neka ne ide u šumu“, poigravajući se s uobičajenim aktantskim figurama i izmjenjujući ih kroz tijek romana.

Iz pera Karin Fossum izašlo je još jedno kriminalističko remek-djelo, koje će čitateljima biti zanimljivo i zbog novog obrata u životu Konrada Sejera i razrade odnosa između strogog šefa i mladog policajca, kao i zbog nevjerojatno vještih opisa psihoze jednog od likova.


Tko se vuka boji

Besplatno pročitajte online Tko se vuka boji knjigu

comments powered by Disqus