Frida Kahlo i njezini ljubimci

May 3, 2019

Monica Brown - Frida Kahlo i njezini ljubimci

Preuzmi veliku sliku

Preuzmite Frida Kahlo i njezini ljubimci knjigu za besplatni pdf, epub, mobi, rtf i fb2

Ovo je priča o djevojčici po imenu Frida. Kada je odrasla, postala je jedna od najslavnijih slikarica svih vremena. Frida je bila posebna. Ovo je također priča o dva majmuna, jednom papagaju, tri psa, dva purana, jednom orlu, jednoj crnoj mački i jednom lanetu. Oni su bili Fridini ljubimci i isto su tako bili posebni.”

Slikovnica Frida Kahlo i njezini ljubimci govori o Fridinom životu – od djetinjstva do uspona jedne od najutjecajnijih slikarica na svijetu – hvatajući ljepotu i snagu Fridinog kreativnog duha, koji ju je pronio kroz tragedije i trijumfe, kao i životinje koje su je pri tome nadahnjivale.

Inovativna tema kojom se bavi dječja spisateljica Monica Brown – zaigrano promišljajući kako je Frida utjelovljavala osobine svih svojih voljenih ljubimaca (dva majmuna, papagaja, tri psa, dva purana, orla, crne mačke i laneta) – zajedno sa živahno obojanim ilustracijama nagrađivanog newyorškog umjetnika Johna Parre koje podsjećaju na Fridinu paletu, čine ovu biografsku slikovnicu toplim i čudesnim darom za male i velike čitatelje, nove i stare obožavatelje Fride Kahlo.

Slikovnica je dobila nagradu The New York Times/New York Public Library Best Illustrated Children’s Books Award za 2017.


Frida Kahlo i njezini ljubimci

Besplatno pročitajte online Frida Kahlo i njezini ljubimci knjigu

comments powered by Disqus