Papa Franjo

May 3, 2019

 Silvije Tomašević  - Papa Franjo

Preuzmi veliku sliku

Preuzmite Papa Franjo knjigu za besplatni pdf, epub, mobi, rtf i fb2

Ovo je knjiga o prvoj godini pontifikata pape Franje. Knjiga ima vrlo zanimljiv, živ tekst i četrdeset fotografija u boji. Autor, koji živi u Rimu, odakle kao dopisnik iz Italije i Vatikana izvještava za više hrvatskih medija, pratio je izbor i potom iznenađujuće djelovanje pape Franje pa na neposredan način na temelju osobnog svjedočanstva opisuje što se promijenilo u Vatikanu od kada je on izabran.

Autor opisuje kako je papa sve iznenadio svojom neposrednošću, izravnim komuniciranjem s vjernicima, brojnim javnim nastupima, ali i s novim idejama o razvoju Katoličke crkve u novom dobu. Kao dobar poznavatelj Vatikana autor ne opisuje samo ove vanjske manifestacije djelovanja pape, nego otkriva i mnoge događaje iza kulisa. Knjiga je napisana i reportažno i analitički.


U devetnaest poglavlja ove knjige doznat ćemo puno pojedinosti iz Papina života, upoznat ćemo njegov vrijednosni sustav, njegove preokupacije, brige i želje. Također ćemo, osim pape Franje, upoznati i prijašnje pape, ponešto iz njihovih pontifikata što se odnosi na Franjino nasljeđe, njihovo vođenje Opće Crkve, uspjehe i prijepore tih pontifikata. Saznat ćemo zanimljive činjenice i detalje iz života u samom Vatikanu, ponešto o tamošnjim uredima i službama, lobijima i borbama, malverzacijama i sukobima. Upoznat ćemo, nadalje, problematiku svjetske Crkve, saznavati ponešto o mukama i problemima s kojima se Crkva u cijelosti susreće i čime se bavi.


Papa Franjo

Besplatno pročitajte online Papa Franjo knjigu

comments powered by Disqus