Divlji konj

May 3, 2019

Božidar Prosenjak - Divlji konj

Preuzmite Divlji konj knjigu za besplatni pdf, epub, mobi, rtf i fb2

ČUVENI ROMAN DIVLJI KONJ OD SADA I U STRIPU – Divlji konj je poučna knjiga puna plemenitih poruka prema kojoj su njezin pisac Božidar Prosenjak i slikar Mate Lovrić stvorili zanimljiv i zabavan strip u kojem mogu uživati i najmlađi čitatelji.


Fascinira pretakanje romana Divlji konj u drugi književni oblik (…) Divljeg konja, njegovo pleme i sve što oni ljudsko i nadljudsko nose u sebi pisac Božidar Prosenjak elegantno, rekli bismo bez teškoća, prenosi sa životne scene u strip. Medij je drugi, ali prirodan kao i prvi. (Dubravka Kovačić, prof.)
Roman je ocijenjen kao jedno od najboljih djela za mladež u hrvatskoj književnosti posljednjih godina. (dr. Ivo Pranjković, Velika Gorica, Hrvatska)
Divlji konj spada među najljepše proizvode hrvatskog duha. (C., Budimpešta, Mađarska)
Geneza ove knjige je slika uspjeha. (A. V., Cleveland, SAD)
Tako je konj, čovjekov prijatelj (…) poslužio čovjeku da pričom o njemu otkrije vlastitu plemenitu dušu. (Ž. K., Frankfurt, Njemačka)
Autor je jednostavnom pričom o divljem konju (…) unio toliko životne mudrosti da je moramo razumjeti kao metaforu odrastanja i duhovnoga sazrijevanja. (Vasja Cerar, Ljubljana, Slovenija)
Dragi pišče, Vama hvala što ste nas ljepotom i snagom književne riječi poučili da će ljubav svijetom zavladati ako joj otvorimo svoja srca. (Učenici osnovne škole Višnjevac, Osijek)


Divlji konj

Besplatno pročitajte online Divlji konj knjigu

comments powered by Disqus