Arhitektura biljaka

May 3, 2019

Zvonko Pađan  - Arhitektura biljaka

Preuzmite Arhitektura biljaka knjigu za besplatni pdf, epub, mobi, rtf i fb2

Ova knjiga upućuje na, svakako manje zapaženu aktivnost biljaka u smislu ostvarenja najzahtijevnijih prostornih, oblikovnih i funkcionalnih rješenja u građi tijela koja su rezultat pokoravanja zakonitostima prirode.
Ta rješenja se uspoređuju s mnogobrojnim rješenjima ljudske arhitekture kroz povijest građenja, upozoravajući na uvjetovanost arhitekturnih ostvarenja istim zakonitostima. Konstrukcije biljnih tijela posljedica su fizikalnih zakonitosti tj.djelovanja sila (statike i dinamike) jednako kako ih trebaju uvažavati i konstrukcije arhitektonskih djela. U ovoj knjizi autor analizira opravdanost uspoređivanja građe i oblika biljnih tijela i arhitektonskih ostvarenja, te ukazuje na primjenu brojnih estetskih uzora iz prirodnih ostvarenja u arhitektonskom stvaralaštvu.
Knjiga je pisana jasnim i razgovjetnim stilom. Upućuje čitatelja na sasvim nov i originalan način promatranja procesa građenja koji je nužna posljedica fizikalnih zakonitoati u svih oblika pojavnog svijeta. Kao potvrda ove teze navode se brojni primjeri iz svijeta biljaka i arhitekture i otkriva začudna povezanost među njima.


Arhitektura biljaka

Besplatno pročitajte online Arhitektura biljaka knjigu

comments powered by Disqus