MATEMATIKA naša svagdašnja, 1. dio

May 3, 2019

Davor Klobučar - MATEMATIKA naša svagdašnja, 1. dio

Preuzmi veliku sliku

Preuzmite MATEMATIKA naša svagdašnja, 1. dio knjigu za besplatni pdf, epub, mobi, rtf i fb2

Pred vama je drugo, prošireno i nadopunjeno izdanje Matematike naše svagdašnje. Svih 13 cjelina prve knjige znatno je poboljšano novim sadržajima, stilski i didaktički, a dodana je i nova cjelina: Vjerojatnost. Stoga, nova knjiga ima oko 30 % sadržaja više od stare, a kako je i ta stara brojem stranica bila neuobičajeno velika, nije bilo druge nego razdijeliti novu u dva sveska.

Prvo izdanje knjige naišlo je na dobar prijam kod čitatelja, pogotovo kod nastavnika matematike osnovnih i srednjih škola. Knjiga nije pisana samo za uski krug znalaca, već za svakoga koga matematika zanima. Osim zahtjevnih dijelova, ona sadržava i druge, bliske široj publici, pa se svidjela i ljudima nekih drugih struka: inženjerima elektrotehnike, informatičarima, pa čak i nekim pravnicima i liječnicima.

Ono što ovu knjigu razlikuje od drugih nije samo stil pisanja, način objašnjavanja gradiva, nalaženje zanimljivosti koje drugima promaknu, navođenje primjena, postavljanje kritičkih pitanja i povezivanje svake teme s brojnim drugim temama, nego i humor zbog kojeg je i osvojila brojne čitatelje.


MATEMATIKA naša svagdašnja, 1. dio

Besplatno pročitajte online MATEMATIKA naša svagdašnja, 1. dio knjigu

comments powered by Disqus